У Європарламенті шкодують через насильство під Радою і закликають до спокою

Вівторок, 1 вересня 2015, 08:16

У Європейському парламенті висловили жаль у зв'язку з насиллям біля Верховної Ради, яке призвело до смерті бійця Національної гвардії та поранень десятків інших, і закликають до відновлення порядку.

Відповідну заяву зробили у понеділок в Брюсселі голова Комітету із закордонних справ Європарламенту Елмар Брок та голова Комітету Асоціації Україна-ЄС ЄП Андрій Пленкович, повідомляє УНІАН.

Політики назвали голосування за поправки до Конституції в частині децентралізації "важливим для України днем".

"Це є новим доказом твердої прихильності української влади в напрямку реалізації Мінських домовленостей та мирному вирішенні конфлікту. На цьому тлі ми глибоко шкодуємо з приводу насильства, яке сталося поблизу Верховної Ради, спровоковане силами, які виступають проти децентралізації та процесу реформ, і яке призвело до смерті поліцейського, а десятки отримали поранення. Ми закликаємо до спокою, стриманості і відновлення порядку", - заявили Брок та Пленкович.

Депутати ЄП також закликали до повної відповідальність, яку "мають висловити всі політичні сили в Україні, коли у вирішальний для країни момент приймаються такі важливі рішення, незважаючи на дуже напружену ситуацію та агресію, з якими вона стикається в останні 18 місяців".

Раніше повідомлялося, що Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні схвалила рішення Верховної Ради прийняти поправки до Конституції в першому читанні, але висловила жаль у зв'язку з постраждалими у сутичках біля парламенту.

У понеділок 31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.