Економіст Артур Лаффер став радником міністра фінансів України

Вівторок, 15 вересня 2015, 13:57

Засновник теорії "економіки пропозиції", відомий американський економіст Артур Лаффер став радником міністра фінансів Наталії Яресько з податкових питань.

Про це повідомляє сайт Мінфіну.

"На посаді радника Міністра фінансів Артур Лаффер надаватиме Міністру фінансів консультації з питань здійснення в Україні податкової реформи, що дозволить створити прозору, ефективну податкову систему, яка стимулюватиме інвестиції, економічне зростання та створення робочих місць, покращить якість надання державних послуг для бізнесу, і тим самим надасть потужний поштовх для сталого зростання економіки нашої країни", - йдеться у повідомленні.

Раніше до команди Мінфіну в статусі радників міністра та заступників міністра уже приєднались колишній заступник прем'єр-міністра і міністра фінансів Словаччини Іван Міклош, міжнародні економісти та експерти Кріс Вейлс і Роберт Конрад.

75-річний Лаффер навчався в Єльському університеті, є доктором філософії у Стенфордському університеті, професором Університету Південної Кароліни та Чиказького університету.

Він є автором широко відомої теорії залежності державних доходів від середнього рівня податкових ставок у країні ("крива Лаффера"). Свого часу Лаффер був економічним радником президента США Рональда Рейгана та прем'єр-міністра Великої Британії Маргарет Тетчер. 

У понеділок на сайті "Європейської правди" вийшло інтерв’ю Артура Лаффера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.