Російські військові-контрактники відмовилися їхати до Сирії - ЗМІ

П'ятниця, 18 вересня 2015, 10:33

Група російських військових, які служать в армії РФ за контрактом, відмовилася виконувати наказ про передислокацію до сирійської провінції Латакія.

Про це пише російське видання Газета.ру, наводячи розповідь одного з військовослужбовців з військової частини в Східному військовому окрузі.

За його словами, командування відібрало групу з 20 найбільш підготовлених бійців і оголосило про відрядження в якесь спекотне місце.

Військових попередили про незвичний клімат і небезпеку зустрічі з отруйними тваринами, але не казали, куди саме відправляють. Зведену роту службовців Східного військового округу відправили до Новоросійська.

При під'їзді до Ростова контрактники вирішили, що їх направляють на Донбас, проте потім з'ясувалося, що бійців відправляють до Сирії.

16 вересня перед військовими виступив представник генштабу, який був одягнений у цивільне. Він заявив, що роту за секретним наказом посилають до Латакії не виключена участь у бойових діях.

Корабель з військовою технікою і солдатами повинен був відправитися 17 вересня.

Дізнавшись про необхідність їхати до Сирії, військові пішли у військову прокуратуру. У зв'язку із зверненням відправлення до Сирії відклали. Кілька контрактників вже написали заяви про звільнення.

Російське командування також не говорило про компенсації у разі поранень чи втрат, також нічого не говорили і про страховку.

Раніше ЗМІ повідомили, що сирійські військові нещодавно почали використовувати нові типи повітряного і наземного озброєння, що поставляються Росією.

Як повідомлялося, американські чиновники стверджують, що Росія розмістила сім танків на аеродромі в Сирії.

У Росії заявили, що техніка і військові з'явилися на базах у Сирії для ремонту цих об'єктів.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія продовжить постачати військову техніку до Сирії, щоб забезпечити належну обороноздатність країни.

13 вересня літаки Ан-124 "Руслан" ВПС Росії прибули до Сирії на аеродром Латакія.

Низка західних ЗМІ писала, що Росія планує побудувати в Латакії авіабазу для своїх військових літаків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: