Посол України в Австрії виправдовує санкції проти журналістів

П'ятниця, 18 вересня 2015, 15:14

Україна мала право вводити санкції і проти пропагандистів Кремля, і проти тих, хто порушив український кордон.

Так вважає посол України в Австрії Олександр Щерба, про що він написав у своєму Facebook.

"Є вбивці і масові вбивці в цій війні. Масові вбивці (крім Путіна і його кліки) – це Дмитро Кисельов, Костянтин Ернст, Маргарита Симоньян та інші пропагандисти, які нацьковують росіян проти українців", - написав він.

На думку посла, їх не виправдовує те, що вони "просто виконують свою роботу".

"Так, Україна – країна атакована ворогом і вона має право вводити санкції не лише проти найнятих Кремлем пропагандистів, а й проти порушників українського кордону (кожний візит до окупованого Криму через територію РФ є порушенням", - наголосив Щерба.

"Українських в’язнів душать пластиковими пакетами в російських тюрмах і від західної аудиторії отримують лише знуджене позіхання. Але щойно трьом британцям заборонили в'їзд, як всюди почали кричати на сполох. Хіба не сумно?" - зазначив посол.

Як повідомлялося, в рішенні про запровадження українських санкцій, яке президент Порошенко ввів у дію 16 вересня, окрім сепаратистів, їхніх прибічників та посадовців РФ опинилася також низка журналістів відомих європейських медіа та один власник ЗМІ в Угорщині.

Пізніше президент Петро Порошенко все ж запропонував Радбезу виключати журналістів ВВС з санкційного списку.

Радбез в свою чергу підтримав пропозиції президента щодо зняття санкцій з шести європейських журналістів.

Як пізніше стало відомо, перелік журналістів, які потрапили під санкції України, складало Міністерство закордонних справ.

Слід зазначити, що Олександр Щерба у коментарях до свого допису у соцмережі зазначає, що не причетний до створення санаційного списку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: