Активність РФ біля кордонів Латвії дедалі провокаційніша – командувач

Вівторок, 22 вересня 2015, 09:54

Порівняно з минулим роком військова активність Росії поблизу кордонів Латвії стала значно більш інтенсивною і провокаційною.

 Про це заявив командувач Національними збройними силами Латвії Раймонд Граубе, повідомляє видання Delfi.

Він зазначив, що військова активність Росії все більш явною стає на морі, де російські кораблі все частіше наближаються до територіальних вод Латвії, іноді без раціональних пояснень.

Також і в повітряному просторі військові літаки Росії без видимих причин наближаються до кордонів країн Балтії, при цьому часто з вимкненими передавачами, щоб їх не помітили.

Граубе зазначив, що подібні дії не розцінюються як пряма військова загроза, але непрогнозовані дії викликають тривогу, оскільки підвищують ризики конфліктів.

Нагадаємо, напередодні винищувачі повітряної поліції НАТО перехопили над Балтійським морем черговий російський військовий літак.

Загалом у НАТО нарахували 250 перехоплень російських військових літаків за перші півроку.

При цьому повітряний і морський простір держав вони не порушують, однак у випадку літаків йдеться про загрозу для цивільної авіації.

В країнах Балтії і Великій Британії неодноразово заявляли, що польотами своїх літаків біля їхніх кордонів Росія демонструє силу і тестує реакцію НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: