В Держдумі пропонують заборонити ВВС

П'ятниця, 25 вересня 2015, 17:08

Депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Олександр Сидякін направив запит генпрокурору РФ  проханням "вжити заходів" щодо Російської служби "Бі-бі-сі" "аж до припинення діяльності в судовому порядку".

Про це повідомляє російське видання "Коммерсант".

Приводом стала публікація в офіційному акаунті ВВС в Twitter під заголовком "У Німеччині цей меморіал іноді називають "Могилою невідомого ґвалтівника", але чому?".

У статті "Зґвалтування Берліна: невідома історія війни" за цим посиланням розповідається про дії радянських солдатів у Німеччині в 1945 році: кореспондент "Бі-бі-сі" Люсі Еш "спробувала розібратися в деяких маловідомих сторінках історії останньої світової війни".

У відповідь Сидякін попросив генпрокурора РФ Юрія Чайку "вжити заходів прокурорського реагування щодо редакції Російської служби "Бі-бі-сі" на предмет наявності в опублікованій (ними) інформації складу злочину, в тому числі екстремістської спрямованості".

"Мене обурив і заголовок в Twitter, і сама стаття. У кожного громадянина Росії сторінка Великої Вітчизняної війни ще не перегорнута, свідчення тому акція "Безсмертний полк". З цієї статті випливає, що радянські солдати не визволителі, а варвари і гвалтівники", - заявив депутат в коментарі виданню.

Нагадаємо, раніше в Держдумі пропонували заарештувати рахунки ВВС в Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.