Кваснєвський: Путін затіяв гру, щоб змусити Захід послабити тиск на РФ

Понеділок, 28 вересня 2015, 14:09

Президент РФ Володимир Путін затіяв політичну гру з метою змусити Захід послабити тиск на Росію в питанні України, і висловлювання посла РФ та готовність співпрацювати по Сирії – частина цієї гри.

Про це заявив екс-президент Польщі Александр Кваснєвський в ефірі Radio ZET.

"Важко припустити, що слова посла, особливо цієї країни, були цілковитою імпровізацією. Скоріше маємо справу з частиною одного цілого.

Росія приступила до великої політичної кампанії з використанням реальних проблем – агресії "Ісламської держави" чи проблеми біженців, що створюють напруженість в країнах ЄС", - зазначив він.

На його думку, президент РФ Володимир Путін на Генасамблеї ООН має намір виступити з ініціативою боротьби з "Ісламською державою".

"Я гадаю, що він хоче, щоб Захід заплатив за це певну ціну, але не шляхом скасування санкцій, а послаблення тиску в питанні України", - сказав Кваснєвський.

При цьому, якщо такий план має місце, то висловлювання російського посла є не випадковістю.

"Є очікування на сильну реакцію Польщі і вказування Заходу на те, що поляки фанатики, які сваряться через справи 76-річної давності", - відзначив екс-президент Польщі.

Нагадаємо, раніше посол РФ в Польщі заявив, що Польща сама частково винна у тому, що в 1939 році на неї напала гітлерівська Німеччина.

Крім того, посол заявив, що вторгнення радянських військ у Польщу в 1939-му не було агресією, а також виправдав радянські репресії щодо представників польського визвольного руху.

Через такі висловлювання посла викликали в МЗС Польщі. Він в результаті заявив, що не мав на меті когось образити, а його слова неправильно витлумачили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: