Віце-канцлер ФРН пояснив, що виступає лише за поетапне скасування санкцій щодо РФ

Вівторок, 29 вересня 2015, 08:11

Віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель вважає, що Європа і Захід повинні тісніше співпрацювати з Росією, однак це не означає негайного скасування санкцій щодо Москви.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами Габріеля, "зберігати санкції проти Росії якомога довше, як того, здається, хоче дехто в Європі та Німеччині, не може бути метою".

"Натомість нашою спільною метою має стати втілення мінських домовленостей та при цьому крок за кроком скасовувати санкції", - наголосив він.

Прикладом зближення та співпраці з Росією Габріель назвав кооперацію з розширення потужностей газогону "Північний потік", яка не потрапила під дію санкцій та є в інтересах європейської та німецької економік.

Як зазначив Габріель, Росія потрібна також "як партнер для припинення війни та насильства в Сирії".

Речник віце-канцлера також заявив, що Габріель "ані прямо, ані опосередковано" не вимагав скасування санкцій щодо Росії.

Речник підтвердив, що Габріель, як і раніше, вважає поки необхідним збереження санкцій щодо Москви, запроваджених через роль Росії в українській кризі, навіть попри те, що деякі країни хотіли б залучити Москву до врегулювання сирійського конфлікту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: