Єврокомісія може перенести "безвізовий звіт" на наступний рік - експерт

Вівторок, 13 жовтня 2015, 16:16

Єврокомісія може перенести звіт щодо виконання Україною Плану дій з візової лібералізації, необхідний для ухвалення рішення про скасування віз, на наступний рік.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявив науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко на прес-конференції в Києві.

"Я не виключаю такий варіант, що. не побачивши достатнього прогресу, Єврокомісія може вирішити перенести фінальний звіт на наступний рік",  - зауважив він.

За словами експерта, сьогодні Україна "намагається вскочити у вікно можливостей" , проте може втратити цей шанс.

З цією думкою також погоджується керівник ГО "Європа без бар'єрів" Ірина Сушко.

"Я думаю, що варіант перенесення звіту Єврокомісією з грудня на наступний рік  є цілком ймовірним. Може бути, що ЄК не захоче відзначати лише частковий прогрес України та відкладе звіт. Окрім того, це може бути результатом домовленостей між українською владою та представниками ЄС", - відзначила експерт.

За її словами. формально Єврокомісія може послатися на те, що недостатньо проаналізувала четвертий блок ПДВЛ, який стосується протидії дискримінації.

Нагадаємо, за словами Олександра Сушка, сьогодні ми спостерігаємо свідомий зрив виконання критеріїв, необхідних для отримання безвізового режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: