Брюссель готує план з розселення ще 200 тис. мігрантів - ЗМІ

Неділя, 18 жовтня 2015, 17:48

В березні наступного року Єврокомісія планує запропонувати "структурну схему розселення" 200 тис. мігрантів  з таборів Туреччини, Йорданії та Лівану в країнах ЄС.

Про це пише Financial Times.

План з масштабного розселення мігрантів розглядається як частина угоди з Туреччиною, укладеної за принципом "послуга за послугу". ЄС сподівається переконати Туреччину відігравати більшу роль у стримуванні потоків мігрантів до Європи.

За основу плану єврочиновники мають намір взяти схему, запропоновану ООН, яка закликала ЄС до розподілу 200 тис. біженців, яких будуть розподіляти безпосередньо з таборів у таких країнах, як Туреччина та Ліван.

Як зазначає видання, розселення біженців, які перебувають в таборах за межами ЄС, є менш контроверсійним ніж коли справа стосується мігрантів, які вже прибули до Греції чи Італії.

Так, країни-члени з великими труднощами узгодили рішення про розподіл 120 тис. мігрантів з Італії, Греції, та Угорщини. В той же час схема з розселення в ЄС 20 тис. біженців з-за меж ЄС отримала підтримку серед держав-членів. Тоді держави погодилися прийняти більше біженців – 22,5 тис.

За даними прикордонного агентства ЄС Frontex, з початку року зовнішній кордон Євросоюзу перетнули 710 тис. мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.