Путін вважає, що Башар Асад готовий до діалогу з опозицією

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 08:40

Нинішній лідер Сирії Башар Асад висловив готовність переговорів з опозицією, яка виступає проти терористичного угрупування "Ісламська держава".

Про це під час засідання дискусійного клубу "Валдай" в Сочі розпові президент Росії Володимир Путін, передає ТАСС.

Як заявив Путін, Башар Асад не заперечив проти співпраці російських військових з опозицією, але виставив свої умови.

"Я його запитав, як він поставиться до того, якщо ми знайдемо в Сирії навіть озброєну опозицію, але готову протистояти і реально воювати з терористами, з ІГІЛ, якщо ми підтримаємо їх зусилля в боротьбі з терористами так само, як і сирійську армію. Він відповів: "Ставлюся до цього позитивно", - цитує Володимира Путіна видання.

Також Путін відзначив, що Росія має намір перевести домовленості в практичну площинцу, адже "сирійське керівництво повинно налагодити робочий контакт з тими опозиційними силами, які готові до діалогу".

Підсумовуючи результати своєї зустрічі з Асадом, яка відбулася у вівторок в Москві, Путін вчергове підкреслив, що президент Сирії "готовий до такого діалогу".

Нагадаємо, 20 жовтня президент Сирії Башар Асад несподівано відвідав Москву, провів переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Візит Асада до Росії раніше не анонсувався. Ця поїздка президента Сирії стала його першим його закордонним візитом з моменту початку громадянської війни в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: