Росія назвала вигаданою інформацію про удари по шпиталю в Сирії

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 12:47

Москва назвала "вигаданими" повідомлення про російські авіаудари по шпиталю в Сирії, заявивиши, що дані Сирійської обсерваторії з прав людини, не більша надійні, ніж дані "піцерії".

Про це заявила прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє AFP.

"Я хочу спростувати цю інформацію. Ці підробки часто публікуються з посиланням на Сирійську обсерваторію з прав людини. Дуже зручно робити звіти про те, що відбувається в Сирії з Лондона, не виїжджаючи на місце. З таким же успіхом можна цитувати офіціанта в піцерії", - сказала вона, додавши, що Росія буде "продовжувати пильно вивчати ці фальшивки".

Захарова, говорячи про директора обсерваторії Рамі Абделя Рахмана, заявила, що група була створена британським підданим, якого вона описала як "власника генделика", який не має "ні диплома, ні юридичної освіти, ні навіть середньої освіти".

Сирійська обсерваторія з прав людини, яка базується у Лондоні, проте має розгалужену мережу джерел у Сирії, у середу повідомила, що 13 людей загинули від російських авіаударів по польовому госпіталю в північно-західній провінції Ідліб.

Співробітник клініки підтвердив AFP, що об'єкт піддався бомбардуванню і, що принаймні двоє співробітників були вбиті, але не уточнив, чи був авіаудар здійснений російськими літаками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: