Німеччина ставить під сумнів російські заяви щодо цілей авіаударів у Сирії

Понеділок, 5 жовтня 2015, 17:01

Офіційний Берлін вважає не надто правдоподібними слова Москви про цілі авіаударів її літаків у Сирії.

Про це заявив речник міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Шефера, для Берліна "важливо", коли "слова та вчинки збігаються". Речник МЗС Німеччини наголосив також, що Берлін загалом не вірить у військове розв'язання конфлікту в Сирії.

Саме тому глава МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр упродовж останніх тижнів вів переговори зі своїми колегами з Туреччини, Саудівської Аравії та Ірану щодо можливого політичного рішення, додав він.

Попри це, проведення спільної зустрічі між представниками цих країн поки неможливе, зазначив Шефер. За його словами, між ними досі існують надто глибокі розбіжності.

Як повідомлялося, уряди Франції, Німеччини, Катару, Саудівської Аравії, Туреччини та США закликають Росію зупинити авіаудари по позиціях сирійської опозиції.

Росія з 30 вересня щоденно наносить авіаудари на території Сирії, заявляючи, що їхні цілі - позиції "Ісламської держави".

Однак, за даними американської сторони, російські літаки також завдавали авіаудари в районах, які перебувають під контролем урядових військ і де немає бойовиків ІДІЛ.

На заході Сирії сформована повноцінна змішана авіагрупа військово-повітряних сил РФ. Перекидання літаків в Латакію почалося паралельно з проведенням військових навчань у Росії у середині вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: