Санкції ЄС зірвали запуск телешоу Кабаєвої на Першому каналі

Середа, 7 жовтня 2015, 08:04

Британська медіакомпанія BBC Worldwide не продала ліцензію на розважальне шоу Tummble, ведучою якого в російській версії повинна була стати Аліна Кабаєва, яка, за інформацією ЗМІ, є цивільною дружиною президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє Forbes з посиланням на власні джерела.

Причиною такого рішення є те, що запускати російську програму повинні були компанія "Червоний квадрат"  та "Перший канал", які належать відповідно російським бізнесменам Аркадію Ротенбергу та  Юрію Ковальчуку, що перебувають під санкціями ЄС.

Через відмову британської сторони ці плани були зірвані, і пропозиція Кабаєвій направлена не була, зазначає співрозмовник Forbes.

В BBC відмовилися коментувати угоду, але додали, що "співпрацюють з російськими компаніями і строго дотримуються виконання законів США та Євросоюзу щодо санкцій".

Як розповів Forbes голова ради директорів компанії "ВайТ Медіа" (телевізійні шоу "Один в один", "Десять мільйонів") Тимур Вайнштейн, "Перший канал" знайшов вихід із ситуації з санкціями.

Було вирішено відійти від формату шоу про гімнастику, якого дотримується BBC, і розширити його.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британська корпорація ВВС виграла справу проти російського телеканалу Russia Today за звинуваченням в інсценуванні сюжету

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.