ЄС просить підтримати урядовий проект антикорупційних законів, а не альтернативи

Середа, 7 жовтня 2015, 15:39

В ЄС наголошують, що Верховна рада має підтримати урядові законопроекти щодо створення Агентства з повернення активів, а не їх альтернативи.

Про це йдеться в уточненій заяві Представництва ЄС в Україні.

Так в ЄС висловили сподівання на прийняття законів, які стосуються рекомендацій у рамках процесу візової лібералізації.

"Зокрема на порядку денному передбачається: створення Агентства з повернення активів та поліпшення процедури арешту та конфіскації майна отриманого внаслідок злочинної діяльності, для яких ухвалені урядом законопроекти стануть хорошим базисом для подальшої роботи", - йдеться у заяві.

Раніше у Верховній раді вже реєстрували законопроекти, які передбачали особливий режим конфіскації.

Зокрема, йдеться скандальний проект закону України про особливий режим спеціальної конфіскації майна №3025, який подали народні депутати Тетяна Чорновол та Олег Барна. 15 вересня він був відкликаний із Верховної ради.

Саме 15 вересня "Європейська правда" опублікувала висновок Мін'юсту США, який жорстко розкритикував законодавчу ініціативу, визнавши її такою, що не відповідає світовій практиці спеціальної конфіскації.

В ЄС раніше наголошували на потребі створення офісу з повернення активів.

Також потрібен офіс з повернення активів, а також низка інших, менш значущих речей", - заявив Дірк Шубель, глава підрозділу Європейської служби зовнішніх дій з двосторонніх відносин із країнами Східного партнерства., відповідаючи на питання про ключові проблемні сфери у виконанні плану дій візової лібералізації.

На уточнююче запитання ЄП про те, що в МВС уже створений орган з повернення активів, який очолювала Олена Тищенко (вона подала у відставку 16 вересня), Шубель відповів, що даний орган не відповідає вимогам ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.