Польща і США підписали угоду про розміщення військової техніки

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 08:04

Польща та США 8 жовтня у Брюсселі підписали угоду, яка визначає розміщення складів американської військової техніки на території Польщі.

Про це повідомляє радіо "Польща".

Угода стала результатом переговорів між польським і американським урядами.

Польська сторона надала для використання територію та об'єкти, що належать Авіаційній базі в Ласці, Центру навчання сухопутних військ у Дравсько-Поморському, військовим комплексам у Сквежине, Цеханове і Хощно.

Міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк повідомив, що сторони будуть вести переговори щодо логістичних деталей угоди.

"Ми закрили формальні питання з американською стороною, і тепер будемо розмовляти про подробиці, тому що одні місця вже готові, а іншим потрібні певні дії", - зазначив Семоняк.

Документ має виконавчий характер по відношенню до Договору про статус збройних сил США на території Республіки Польща.

Його метою є надання американським силам об'єктів і території для реалізації спільних оборонних цілей.

 "Угода дає американській стороні можливість створювати бази техніки в Польщі, і тим самим посилювати союзницьку присутність і збільшувати рівень безпеки в Польщі та регіоні", - повідомляє Міністерство оборони Польщі.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Пентагон може відправити у кілька країн Балтії та Східної Європи танки, бойові машини піхоти та іншу важку техніку, а також до 5000 солдатів. 

У Росії на це заявили, що посилять угрупування військ по всьому периметру західного кордону РФ, включаючи нові формування танкових, артилерійських і авіаційних частин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.