Лідери ЄС закликали до хвилини мовчання в пам’ять про жертв терактів в Парижі

Неділя, 15 листопада 2015, 09:40

Лідери Євросоюзу закликали європейців долучитись до хвилини мовчання в пам’ять про жертв терактів в Парижі опівдні 16 листопада.

Відповідну заяву поширила прес-служба Європейської ради.

"Ми, європейці, будемо пам'ятати 13 листопада 2015 року як Європейський день жалоби. Всі європейці запрошуються до участі в хвилині мовчання в пам'ять про жертв опівдні у понеділок, 16 листопада", - йдеться в заяві.

При цьому лідери пообіцяли зробити все можливе для протистояння тероризму на європейському рівні.

"Європейський союз глибоко вражений і в жалобі після терактів у Парижі. Це напад на всіх нас. Ми будемо протистояти цій загрозі з допомогою усіх необхідних засобів і з нещадною рішучістю", - йдеться у заяві.

Лідери ЄС заявили, що акт терроризму, який мав намір розділити, залякати і посіяти ненависть у Європі, досяг протилежної мети.

"Добро сильніше за зло. Все, що може бути зроблене на європейському рівні з метою зробити Францію безпечною буде зроблене. Ми зробимо все необхідне, щоб перемогти екстремізм терроризм і ненависть" - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, у п’ятницю ввечері у центральному північному районі Парижа сталася серія терактів. В Парижі було шість "епіцентрів" терористичної атаки.

"Ісламська держава" офіційно взяла на себе відповідальність за теракти у Парижі.

Кількість загиблих в результаті терактів досягла 129 осіб, 99 людей лишаються у вкрай важкому стані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.