Екс-єврокомісар Фюле жорстко відповів Пушкову на "Росію-жертву тероризму"

Вівторок, 17 листопада 2015, 17:01

Колишній єврокомісар Штефан Фюле вказав російським депутатам на порушення Москвою системи міжнародної безпеки та нагадав про тисячі жертв в Україні через військову агресію з боку РФ.

Про це Фюле заявив на міжнародній конференції "Європа у кризі: заклик до діалогу 1975-2015 – 40 років Гельсінському Заключному акту", яка проходить у вівторок у Європарламенті, повідомляє Укрінформ.

"Я хочу відповісти на деякі ремарки пана Пушкова (голова комітету у закордонних справах Державної думи РФ). Він сказав, що нині ми стоїмо перед спільними загрозами, що обоє ми зараз є жертвами. Я згоден з ним. Але ми не повинні забувати про тисячі жертв в Україні, що стало наслідком очевидного порушення Росією Гельсінського Заключного акту. Так, нам потрібно боротися з тероризмом і екстремізмом. Вони приходять до ЄС не лише з півдня, але й зі сходу", - сказав Фюле.

Конференція за участю російських депутатів, організована політичною групою Прогресивного альянсу соціалістів та демократів у Європарламенті, викликала критичну реакцію серед депутатів, які входять до неформальної парламентської групи друзів європейської України.

У заході також візьмуть участь президент Європарламенту Мартін Шульц та високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: