Фінляндія готується до збільшення потоку мігрантів з Росії

П'ятниця, 20 листопада 2015, 14:03

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявляє про те, що його країна має бути готова до збільшення потоку мігрантів через східний кордон.

Про це він сьогодні розповів на спеціальній прес-конференції, присвяченій проблемі міграції, повідомляє Yle.

Таким чином він прокоментував рішення Норвегії, яка заявила про наміри якомога швидше висилати тих мігрантів, які прибули до країни через кордон з Росією.

"Зараз задаються питанням, чи може те ж саме відбутися на східному кордоні Фінляндії (кордон з Росією). Тоді мова може йти про велику массу людей. Можливо, міграція буде більш масштабною, і до такої ситуації нам потрібно бути готовими", – сказав президент.

Також Саулі Нііністьо повідомив, що він сьогодні спільно з міністерською комісією з питань зовнішньої політики і політики безпеки обговорив ситуацію в Афганістані.

"Ми відзначили, що ситуація є складною, і вирішили, що Фінляндія може продовжити миротворчу діяльність, але в дещо меншому обсязі, ніж зараз", – повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Норвегія відсилатиме назад до Росії сирійських біженців, які вже жили там до того, як прибути до скандинавської країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: