Один пілот збитого Су-24 загинув, другого врятував сирійський спецназ

Середа, 25 листопада 2015, 09:32

Один з пілотів російського бомбардувальника Су-24, збитого у вівторок турецьким винищувачем, загинув.

Про це повідомляє сайт Міноборони РФ.

"Екіпаж літака катапультувався. За попередніми даними, один пілот загинув в повітрі від вогню з землі", - йдеться в повідомленні.

Міжнародна волонтерська група Інформнапалм провела попередню ідентифікацію пілота збитого Су-24.

Загиблим льотчиком може бути гвардії майор Сергій Румянцев – пілот "Су-24М" 6980-ї гвардійської авіаційної бази 1-го розряду військової частини 69806, авіагрупа базується на аеродромі Шагол в Челябінську.

Про долю другого пілота офіційних повідомлень немає. Ліванський телеканал Al Mayadeen повідомляє, що другий пілот був евакуйований сирійським спецназом.

За даними телеканалу, зв'язок з пілотом був відновлений після шестигодинних пошуків. Сирійський спецназ дві години виводив льотчика з тилу сирійських повстанців. В даний момент він знаходиться в безпеці на російській авіабазі Хмеймім.

Посол Росії у Франції Олександр Орлов в ефірі Europe 1 сьогодні вранці також заявив, що за попередньою інформацією другий пілот живий і має бути доставлений на російську базу у Сирії.

Міноборони РФ також повідомляє про загибель морського піхотинця-контрактника. Він був у вертольоті Мі-8, який був висланий для пошукової операції після падіння Су-24.

"В ході операції один з вертольотів у результаті вогню зі стрілецької зброї отримав ушкодження і здійснив вимушену посадку на нейтральній території. Один морський піхотинець-контрактник загинув", - зазначили у відомстві.

Раніше сирійські повстанці виклали відео знищення одного з російських військових вертольотів.

Як повідомлялося, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот і штурман катапультувалися.

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: