В Естонії пропонують заборонити носіння паранджі у держустановах

Четвер, 26 листопада 2015, 18:54

Міністерство юстиції Естонії маэ намір розробити законопроект, що забороняє носити хіджаб і нікаб у громадських місцях, до яких відносяться, в першу чергу, державні та освітні установи.

Про це повідомляє ERR.ee.

Естонія може заборонити появу в громадських місцях в одязі, що приховує частини обличчя, (наприклад, хіджаб або нікаб) у навчальних закладах, державних установах, закладах охорони здоров'я та інших установах, що надають державні послуги.

"Мета закону — забезпечити в естонському суспільстві і в соціальному просторі єдину, в тому числі і серед іммігрантів, поведінку, що не викликає занепокоєння. Забезпечення такої поведінки допоможе запобігти проблемам, які були б можливі при інтеграції в естонське суспільство мігрантів", - пояснили в Мінюсті.

За даними міністерства, розробка законопроекту пов'язана, насамперед, з конвенцією Ради Європи щодо запобігання та профілактики сімейного насильства щодо жінок, тобто, підготовкою до ратифікації Стамбульської конвенції.

Крім того, в документі підкреслюється, що заходи не є обмеженням свободи віросповідання. В основі законопроекту буде захист і забезпечення правопорядку, людської гідності, прав людини, місцевих соціальних програм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: