У Фінляндії очікують зростання прохачів притулку, що прибувають з території РФ

Четвер, 5 листопада 2015, 08:16

В прикордонній службі Фінляндії заявляють про збільшення прохачів притулку, що прибувають з терииторії  РФ і не виключають, що їх число й надалі зростатиме.

Про це повідомляє видання Yle.

В результаті зведення стін на кордонах балканських країн прохачі притулку стали шукати нові маршрути на півночі. Багато летять на літаку в Мурманськ, звідти направляються на автобусах в містечко Нікель, розташоване в семи кілометрах від норвезького кордону, а потім добираються велосипедами до КПП Стурскуг.

Між Мурманськом і кордоном з Фінляндією немає рейсового автобусного сполучення. Тим не менш, біженці останнім часом стали знаходити інші способи дістатися до КПП Райа-Йоосеппі.

" Цього року сюди прибуло в цілому 63 прохача притулку. Більшість з них прибуло протягом останнього тижня", - каже начальник КПП РАйа-Йоосеппі Петрі Хямяляйнен.

Хоча кількість охочих потрапити в Норвегію поки у багато разів перевищує кількість тих, хто прибуває до Фінляндії, фінські влада готується до можливого збільшення числа прохачів притулку в Лапландії. У прикордонній службі не виключають можливості при необхідності відкрити на кордоні організаційний центр.

Більшість прохачів притулку прибуває в Фінляндію транзитом через Росію. Проте, серед них є й особи, які проживали у Росії протягом тривалого часу. Уряд Норвегії нещодавно повідомив, що має намір депортувати таких осіб назад в Росію. У Міграційному відомстві Фінляндії повідомляється, що тут однаково розглядаються заяви всіх прохачів притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: