В ЄС попередили: відчутний ефект від ЗВТ буде за 5-7 років

Вівторок, 1 грудня 2015, 13:36

Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з ЄС має стати ядром економічних реформ в Україні, і не варто розраховувати на миттєвий економічний ефект від початку її імплементації.

Про це заявив керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж під час "круглого столу" у вівторок в Києві, повідомляє Укрінформ.

"Ми не повинні перебільшувати миттєвий економічний ефект Поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі. Найбільші зміни 1 січня відбудуться у сфері тарифної лібералізації. Буде повільне зменшення імпортних тарифів з обох сторін, що поліпшить доступ до ринків. Однак великі зміни від імплементації ЗВТ стануться через 5-7 років", - сказав Бердж.

Він зауважив, що зона вільної торгівлі - довгострокова програма, яка трансформує українську економіку і зробить її більш конкурентоспроможною, відкривши не лише ринок ЄС, а й інші.

Раніше  глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявляв, що Україні не варто чекати миттєвого позитивного ефекту від початку дії зони вільної торгівлі з ЄС з 1 січня 2016 року - він буде за 2-4 роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: