Нові вимоги РФ по асоціації Україна-ЄС: Київ має ввести санкції проти Європи

Вівторок, 1 грудня 2015, 18:27

На тристоронніх переговорах щодо запровадження з 2016 року вільної торгівлі Україна-ЄС російська сторона висунула низку неприйнятних і часом навіть абсурдних вимог до Києва.

Про це заявив журналістам по завершенню переговорів в Брюсселі глава МЗС України Павло Клімкін.

"Російська сторона сьогодні вийшла одночасно з новими та старими пропозиціями з документа, які пропонувалися раніше. Деякі пропозиції для нас однозначно неприйнятні", - заявив він.

Клімкін розповів зокрема про те, що серед вимог РФ виявилася вимога про впровадження Києвом торгівельних обмежень проти Євросоюзу.

"Наприклад, росіяни запропонували нам приєднатися до вже запроваджених з боку РФ обмежень в торгівлі, в тому числі – з Євросоюзом. Тобто росіяни пропонують, щоби ми, умовно, починали вільну торгівлю ЄС, але одночасно - приєднувались до заборон відносно деяких країн ЄС", - розповів міністр.

Також у переліку вимог є "те, що запровадження європейських стандартів в Україні має бути відтерміноване на тривалий час".

Клімкін пояснив, що за підсумками тристоронніх консультацій сторони "лишилися на попередніх позиціях", - ані Україна, ані РФ не пішли на поступки.

Як відомо, 1 січня має розпочатися тимчасове виконання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Росія планує у відповідь запровадити торгівельні обмеження щодо України.


Редакція "Європейської правди" має в розпорядженні аудіозапис заяви Клімкіна з цього приводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.