ЄС виділить €1 млрд на підтримку євроінтеграції Туреччини та балканських країн

П'ятниця, 11 грудня 2015, 14:59

Європейська комісія ухвалила пакет фінансової допомоги для реформування країн, які  бажають вступити до ЄС, на суму в 1 млрд євро.

Про це йдеться у прес-релізі Єврокомісії.

Повідомляється, що Європейська комісія ухвалила пакет щодо допомоги з реформування ключових сфер життя країн, які бажають приєднатися до ЄС, на загальну суму близько €1 мільярда.

"Цей пакет відображає нашу тверду прихильність ЄС перспективи для західних Балкан і Туреччини. Це довгострокова інвестиція в ЄС стабільності, безпеки та процвітання і підтримуватиме політичні та економічні реформи, процес країн на шляху їх вступу в ЄС", – так прокоментував це рішення  Йоганес Ган, єврокомісар з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення.

Зокрема, пакет включає в себе 155 мільйонів євро програми для фінансування великих регіональних інфраструктурних проектів в енергетичному і транспортному секторах в країнах західних Балкан: чотири енергетичні інтерконнектори, два автомобільних і два залізничних проекти.

Допомогу отримають Албанія, Боснія та Герцеговина, Македонія, Косово, Чорногорія, Сербія та Туреччина.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС надав додаткові кошти у розмірі 13 млн євро для допомоги біженцям зі Сходу, які прямують до Європи по так званому Балканському маршруту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: