Україна затягнула процес створення Нацгентства із запобігання корупції - посол ЄС

Середа, 16 грудня 2015, 18:41

Українська влада затягнула процес створення Національного агентства з питань запобігання корупції, яке є важливим у безвізовому діалозі Києва та Брюсселя.

Про це сказав голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

"Закон про це агентство було ухвалено півроку тому. Було створено конкурсну комісію, яка мала обрати п’ятьох членів, а вона обрала лише трьох. Це не дає впевненості в загальному процесі", - сказав Томбінський.

Він зазначив, що цей орган є одним з елементів загальної картини того, як Україна планує боротися з корупцією.

"Навіщо чекали стільки часу і навіщо все робити останньої хвилини, під таким тиском? Немає упевненості всередині України, що це треба насамперед не для ЄС, а для самої України", - наголосив Томбінський.

Дипломат висловив переконання, що всі політики в Україні усвідомлюють одну з найбільш серйозних проблем - корупцію, яку варто викоренити.

"Я за три роки в Україні не чув від жодного з політичних діячів висловлювань про те, що в Україні немає корупції і з цим усе добре. Тож навіщо здійснювати кроки на цьому шляху під зовнішнім тиском? Чому ж не зробити цього самим усередині країни? Мені здається, краще звітувати перед Брюсселем про те, що Україна сама йде правильним шляхом без будь-якого нагадування їй про це", - резюмував посол.

Читайте також: "Чесно про НАЗК, або де блокується безвізовий режим"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: