Лінкявічюс: Європа виграє від скасування віз для українців

Середа, 2 грудня 2015, 10:54

Міністр закордонних справ Литва Лінас Лінкявічюс вважає, що Україна потрібна Європі не менше ніж Європа потрібна Україні.

Про це він заявив в інтервʼю газеті The Wall Street Journal.

"Вони (українці) боролися за європейські цінності, так що європейцям не доведеться битися за них самих. Європа потрібна українцям, проте і українці потрібні Європі", – сказав він.

Тепер, на думку міністра, Євросоюз має дати чіткий сигнал про підтримку прагнень українців

Лінкявічюс також підкреслив, що нинішня міграційна криза в Європі ніяк не повʼязана з тим, щоб надати безвізовий режим для українців.

"Безвізовий режим для українців не стане викликом для ЄС у контексті погіршення ситуації з міграцією. Українці становлять лише 3% всіх людей, які шукають притулок в ЄС. Тут не буде довгих черг українців, які хочуть залишити країну", – додав литовський міністр.

Він також наголосив на тому, що ЄС, надаючи українцям можливість подорожувати без віз, посприяє молодіжному і студентському обміну, зміцненню особистих зв'язків, які зроблять соціальні зміни незворотними.

Як повідомлялось раніше, на думку вітчизняного МЗС, на сьогодні є всі підстави очікувати позитивного доповіді Європейської комісії щодо надання Україні безвізового режиму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: