Єврокомісія перевірить McDonald's на ухилення сплати податків - ЗМІ

Середа, 2 грудня 2015, 18:56

Єврокомісія внесла американську компанію McDonald's до списку транснаціональних корпорація, які підозрюються в ухиленні від сплати податків.

Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

За її даними ЄК має про це офіційно оголосити  в четвер, 3 грудня, повідомила газета.

Видання зазначає, що в Брюсселі хочуть перевірити інформацію про причетність найбільшої в світі мережі ресторанів швидкого харчування до змови з владою Люксембургу для приховування від оподаткування в інших країнах Європи сотень мільйонів євро.

Згідно з їх даними, протягом 2009-2013 років компанія таємно перевела частину свого прибутку у Люксембург, недоплативши таким чином податковим органам інших держав близько 1 млрд євро.

Як зазначає видання, у Єврокомісії та у міністерстві фінансів Люксембургу поки що відмовляються від коментарів.

Проте відомо, що ЄК проводить подібні розслідування також і проти італійського Fiat, американських Amazon і Apple.

Таким чином, ЄК продовжує масштабне розслідування щодо ухилення від сплати податків в Люксембурзі, який став наслідком домовленості між більш ніж 300 багатонаціональними корпораціями та владою великого герцогства. Цей великий фінансовий скандал вибухнув восени минулого року і отримав назву Luxembourg Leaks або скорочено LuxLeaks.

Видання підкреслює, що за оцінками Єврокомісії, бюджети країн ЄС недоотримують до 1 трлн євро щорічно в результаті ухилення від сплати податків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.