В Іспанії сотні жителів одного міста виграли в лотерею 640 млн євро

Вівторок, 22 грудня 2015, 17:31

Володарі лотерейних квитків в приморському іспанському місті Рокетас-де-Мар святкують після того, як вони виграли перший приз і розділили 640 мільонів євро у традиційній лотереї "Ель гордо".

Про це повідомляє ВВС.

Виграшний номер - 79140 - випав на 1600 квитках в місті, і кожний із них тепер коштує 400 тисяч євро. Друге і третє місце у лотереї виграли володарі квитків в Севільї і Гранаді.

На відміну від багатьох інших лотерей, у цій відсутній єдиний джек-пот. Замість цього виграші розподіляються серед тисячі людей.

"Ель гордо" є найбільшою в світі Різдвяною лотереєю, яка транслюється в прямому телевізійному ефірі. Зазвичай, переможні цифри показують на дерев'яних кулях група дітей у мадридському Королівському театрі.

Організатори заявили, що будуть роздавати загалом 2,2 млрд в цьому році. Другий приз складає суму 1,25 мільйони євро і третій приз - 500 тисяч євро.

В місті Рокетас-де-Мар рівень безробіття становить понад 30% - вище, ніж в середньому по країні - а туризм і сільське господарство є основними галузями промисловості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: