Росія і Вірменія підписали угоду про обʼєднану систему ППО

Середа, 23 грудня 2015, 17:30

Міністри оборони Російської Федерації та Вірменії підписали угоду про створення обʼєднаної системи протиповітряної оборони.

Про це повідомляє "РИА Новости".

Угоду про створення Об'єднаної регіональної системи ППО в Кавказькому регіоні колективної безпеки сьогодні підписали міністр оборони Росії Сергій Шойгу і його вірменський колега Сейран Оганян.

Підписання документа відбулося після двосторонньої зустрічі міністрів. Також був підписаний план співробітництва між міноборони РФ і Вірменії на 2016 рік.

Видання нагадує, що Росія працює над створенням Об'єднаних регіональних систем ППО з Киргизстаном і Таджикистаном. З Казахстаном угоду про створення системи ППО було підписано в 2013 році, з Білоруссю російська система ППО вже об'єднана.

Як відомо, у Вірменії дислокується 102-га російська база в Гюмрі. За угодою, підписаною в 2010 році, термін дислокації бази продовжили до 2044 року, причому Росія не платить за оренду. База оснащена зенітним ракетним комплексом С-300 і винищувачами МіГ.

Раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін розпорядився підписати угоду про створення російської авіабази в Білорусі. Але президент Олександр Лукашенко відмовився розмістити російську базу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: