Топгенерал ЄС потрапив у скандал через підтримку Facebook-допису антисеміта

Новини — Четвер, 25 квітня 2024, 21:48

Очільник Військового комітету ЄС австрійський генерал Роберт Брігер зазнав критики після того, як ЗМІ виявили його схвальний коментар під Facebook-постом відомого антисемітськими поглядами експоліцейського.

Про це йдеться в публікації газети Der Standard, повідомляє "Європейська правда".

У 2023 році Брігер прокоментував пост експоліцейського Австрії, відомого своїми антисемітськими теоріями змови, зокрема запереченням Голокосту. У пресі його називають лише літерою М.

Допис М. стосувався популярної серед крайніх правих та неонацистів теорії змови про те, що Союзні держави в роки Другої світової війни нібито заморили голодом мільйони німецьких військовополонених у таборах.

Реклама:

Екстреміст також послався на сайт, де стверджувалось, що тіла нібито німецьких військових були видані за єврейські, "щоб маніпулювати кількістю жертв Голокосту". Цей допис Брігер начебто прокоментував словами: "Перш за все, це глава історії переможців, яку тримали в таємниці".

Суд у Латвії визнав, що лайк – це письмова згода

Сам топгенерал ЄС у заяві, яку наводить Der Standard, стверджує, що його коментар можна тлумачити по-різному.

"Я не знав, що (історичні) ревізіоністські та антисемітські заяви і коментарі були поширені на сторінці у Facebook, яку я категорично відкидаю і від якої я чітко і недвозначно дистанціююсь", – наголосив він.

Натомість очільник зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель, відповідальний також за оборонну політику об'єднання, попросив додаткових роз'яснень ситуації.

Роберт Брігер обіймає обіймає посаду голови Військового комітету Євросоюзу – найвищого військового органу ЄС – з 2022 року. Перед тим він кілька років очолював Генеральний штаб Збройних сил Австрії.

Нагадаємо, на початку року Міністерство внутрішніх справ Австрії попередило про "помітний приплив" ультраправих до країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: