У Фінляндії за запитом США затримали колишнього російського спецназівця

Середа, 23 грудня 2015, 17:59

Прикордонна служба Фінляндії затримала полковника МВС Росії у відставці Юрія Єфремова.

Як повідомляє "Новая газета", екс-спецназівця затримали за запитом американської філії Інтерполу.

За інформацією видання, затримання може бути пов'язане з відвідуванням колишнім спецназівцем виставки стрілецької зброї, що проводилася у 2011 році в США.

Видання також відзначає, що полковник Єфремов воював стрільцем-снайпером в Афганістані, служив в особистій охороні останнього міністра оборони СРСР Євгена Шапошникова, пройшов дві чеченські компанії, а потім командував групою захоплення в СОБР МВС.

Російський МЗС вже прокоментував затримання у Фінляндії за запитом США громадянина Росії Юрія Єфремова, повідомляє "РИА Новости".

У повідомленні відомства йдеться, що Росія знову "стикається з екстериторіальним застосуванням законодавства США щодо російського громадянина, що йде врозріз із загальновизнаними нормами міжнародного права".

Російське МЗС закликало фінську сторону до неухильного дотримання щодо росіянина всіх конституційних гарантій, норм міжнародного права в галузі прав людини і консульських зносин.

При цьому у відомстві назвали неприпустимою екстрадицію Єфремова в США, де він, як і раніше багато інші росіяни, може зіткнутися з відверто політизованим і упередженим "правосуддям по-американськи", а також застосуванням до нього протиправних заходів фізичного та психологічного тиску для отримання потрібних свідчень".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: