Заручини на європейський лад ®

Четвер, 3 грудня 2015, 16:12
 

Заручини — це офіційне повідомлення про свою готовність вступити в шлюб. Молодята під час цієї церемонії отримують статус нареченого та нареченої.

Раніше в деяких країнах заручини за важливістю прирівнювалися до весілля. Наприклад, у Німеччині після заручин пара починала вести спільне господарство і жити разом — це історичний прототип "громадянського шлюбу". Спільне життя могло тривати кілька років. А ось іспанці були нетерплячішими — в разі затримання весілля більш ніж на 3 місяці одна зі сторін мала право розірвати заручини. В Італії заручини були лише початком підготовки до вінчання: наречений і наречена бачилися тільки під наглядом батьків. Наші предки з нагоди заручин влаштовували пишні урочистості. Наречений неодмінно дарував нареченій кільце для заручин із коштовним каменем.

У Західній Європі заручини прийнято відзначати майже так само пишно, як і весілля. Головним атрибутом свята і на сьогоднішній день залишається кільце з діамантом. У сучасній Німеччині наречений, що бажає оженитися, вибирає для коханої широке золоте кільце з великим діамантом. Кільце він ховає в їжі за романтичною вечерею або презентує ще яким-небудь оригінальним способом. Головне правило — несподіваність такого подарунку. Кільце для заручин дівчина носить на безіменному пальці лівої руки. Якщо заручини розриваються, подарована прикраса повертається нареченому.

Сьогодні в Україні немає обов'язкової форми заручин. Де б і за яких би обставин чоловік не робив пропозицію, сам факт, що це сталося, вже вважається заручинами. Святкувати цей день чи ні, пара вирішує для себе сама. Основа скрізь одна: це рішучий і офіційний крок перед майбутнім остаточним рішенням зв'язати себе узами шлюбу з обраною людиною. Одна-єдина деталь пройшла крізь століття — кільце для заручин. У більшості країн у молодих існує традиція дарувати один одному два набори кілець — перший на заручинах, другий на весільній церемонії.

Саме з помолвочним кільцем в руці чоловік стає на одне коліно, пропонуючи руку і серце. З цього моменту і до весільного дня воно залишається на пальці дівчини до церемонії одруження. Кільце привертає увагу до безіменного пальця і несе послання: "Ми заручені! Ми скоро станемо однією сім'єю!". Часто його продовжують носити і після весілля разом з коханою людиною.

Якщо ви зважилися на заручини, перед вами з'являється 2 завдання: як вибрати кільце для заручин та як його подарувати. У напливі емоцій дівчина може і не запам'ятати або навіть не звернути увагу на вашу полум'яну промову, а ось кільце справить на неї максимум вражень. Широкий асортимент кілець ви знайдете на Gold.ua, де ціни на 30-70 % нижче від роздрібних. У цьому інтернет-магазині ви можете вибрати і інші подарунки для своєї коханої — в каталозі понад 80000 виробів. При необхідності товар можна повернути або обміняти протягом 14 днів після покупки. Ми доставимо вашу покупку в будь-яке місто України без передплат.

100 % гарантія якості та оригінальності всіх брендів. Знаменитості теж вибирають Gold.ua, — як і люблячі чоловіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: