Парламент Грузії затвердив склад нового уряду

Середа, 30 грудня 2015, 08:52

Новим премʼєр-міністром Грузії став екс-міністр закордонних справ країни Георгій Квірікашвілі.

Про це повідомляє "Грузия Online".

Так, напередодні, у вівторок, 29 грудня, парламент Грузії висловив вотум довіри кабінету міністрів на чолі з новим прем'єр-міністром Георгієм Квірікашвілі.

Депутати також підтримали урядову програму "Для сильної, демократичної, єдиної Грузії".

Довіру уряду висловили 86 депутатів, не підтримали це рішення - 28. Проти Кабміну на чолі з Георгієм Квірікашвілі виступили партії "Єдиний національний рух" і "Вільні демократи".

"Ми представили детальний підхід - що буде робитися для того, щоб країна стала краще. Були спроби змінити нашу тональність, просякнуту духом конструктивної, дружньої співпраці. Але ми не піддалися на ці спроби. Ми залишилися в тій самій тональності, в якій збираємося продовжувати політичне життя, і хочемо встановити в країні мир і стабільність. Це буде нашим наріжним каменем", - заявив Квірікашвілі після дебатів у парламенті.

На запитання журналістів, хто буде віце-прем'єром і чи очікуються зміни в уряді, Квірікашвілі відповів, що в уряді буде два віце-прем'єра - Дмітрій Кумсішвілі та Каха Каладзе.

"Будуть два віце-прем'єра - Дмітрій Кумсішвіли та Каха Каладзе. Як вам відомо, міністром закордонних справ став Михайло Джанелідзе. Про інші зміни поговоримо пізніше", - заявив новий прем'єр-міністр.

Також варто додати, що новий очільник уряду підкреслив свої наміри почати діалог з Абхазією та Південною Осетією.

"Наші блага в першу чергу стануть доступні жителям Абхазії і Південної Осетії. Ми не повинні боятися більш сміливих кроків у процесі примирення", - повідомив він.

Нагадаємо, що 23 грудня прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі пішов у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: