Мер Лондона закликав до співпраці з Путіним

Понеділок, 7 грудня 2015, 11:10

Велика Британія повинна співпрацювати з президентом РФ Володимиром Путіним задля того, щоб побороти ІДІЛ.

Таку думку в своїй колонці для The Telegraph висловив мер Лондона Борис Джонсон.

Він також підтримав рішення британських парламентарів схвалити авіаудари Великої Британії проти "Ісламської держави" в Сирії.

"Ми хочемо з'ясувати, яким є найкращий і найбільш швидкий спосіб принести мир до Сирії. І оскільки всі ми знаємо, що цього не може бути досягнуто в результаті бомбардувань поодинці, нам потрібно думати більш творчо про те, яку коаліцію ми могли б побудувати", - пише Джонсон.

"Це підводить нас до Володимира Путіна. Я був у Парижі наприкінці минулого тижня, і обличчя російського лідера дивилося з кожної афіші. "Путін", говорить заголовок, "наш новий друг". Багато французів думають, що настав час укласти угоду зі своїми новими друзями - росіянами, і я думаю, що вони в цілому мають рацію", - зауважив мер Лондона.

"Я не особливий фан Володимира. Зовсім навпаки. Підтримувані Росією сили незаконно окупували частини України. Маріонеткова армія Путіна майже напевно винна у вбивстві пасажирів літака малайзійської авіакомпанії, який впав у Східній Україні", - наголосив він.

"Чи значить це, що з ним морально неможливо працювати? Я не впевнений. Ми повинні зосередитися на тому, чого ми намагаємося досягти. Наші цілі – принаймні, наші заявлені цілі – в кінцевому рахунку знищити ІДІЛ як силу в Сирії та Іраку", - підкреслив Джонсон.

"Ми не можемо бути надто прискіпливими щодо наших союзників", - переконаний він.

Нагадаємо, раніше віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель виступив за потепління стосунків з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: