Україна закликала Раду Європи відновити моніторинг виконання РФ своїх обов'язків

Середа, 9 грудня 2015, 07:58

МЗС України закликав Комітет міністрів Ради Європи відновити політичний моніторинг виконання Росією своїх обов'язків і зобов'язань перед цією організацією.

Про це йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

Зокрема, МЗС висловив стурбованість з приводу прийняття Держдумою РФ закону, який наділив Конституційний суд Росії повноваженнями визнавати неможливим виконання в країні рішень міжнародних судів.

"Цей надзвичайно небезпечний крок не лише підриває систему захисту прав людини в Російській Федерації, але й завдає істотної шкоди захисту прав людини на європейському континенті в цілому",  -йдеться в заяві.

"Віднині мільйони осіб, які проживають на території РФ і шукають справедливості у Страсбурзькому суді, опинилися під загрозою бути позбавленими можливості отримати ефективний судовий захист від протиправних дій російської влади",  -наголошують в МЗС.

Як відзначили в міністерстві, "це рішення зачіпає інтереси не тільки росіян, але й 46 держав-сторін Конвенції".

"У цьому контексті закликаємо Комітет міністрів Ради Європи поновити політичний моніторинг виконання Росією своїх обов’язків і зобов’язань перед цією Організацією, Парламентську асамблею Ради Європи – врахувати викладену ситуацію при розгляді на сесії Асамблеї у січні 2016 року питання про продовження обмежень прав і повноважень російської делегації", - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, раніше Державна дума РФ прийняла законопроект, що дає Конституційному суду Росії право визнавати неможливим виконання в країні рішень міжнародних судів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: