У Кельні вчинені напади на пакистанців та сирійця, є поранені

Понеділок, 11 січня 2016, 09:37

У Кельні 10 грудня сталися щонайменше два напади на сирійця та пакистанських громадян.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними поліції, ввечері в неділю озброєна група з близько 20 осіб у центрі міста напала на шістьох пакистанців. Двоє з них були поранені та доставлені до лікарні.

Пізніше п'ятеро осіб напали на 39-річного сирійця та поранили чоловіка.

У кельнській поліції зазначають, що протягом дня у місті зауважували групи осіб, які "цілеспрямовано шукали провокацій".

Після цього правоохоронці перевірили близько ста осіб, двоє з яких були взяті під варту, оскільки проігнорували застереження правоохоронців.

Поліція перевіряє, чи мають напади ксенофобські мотиви та чи пов'язані вони з нападами на жінок у новорічну ніч біля Кельнського собору.

Раніше повідомлялося, що 18 з 31 підозрюваного, які пов'язані зі злочинами, вчиненими у Кельні на Новий Рік, є шукачами притулку.

Нагадаємо, що у ніч на 1 січня у центрі Кельна, біля головного вокзалу та поблизу Кельнського собору, групи чоловіків,  чия зовнішність, як зазначає поліція, може вказувати на їхнє "арабське чи північноафриканське" походження оточили, напали та пограбували жінок.

Інформація про напади на жінок, пограбування та безлади, подібні до тих, що сталися у ніч на 1 січня у Кельні, надходили із Швейцарії, Австрії та Фінляндії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.