Ліга арабських держав підтримала Саудівську Аравію в конфлікті з Іраном

Понеділок, 11 січня 2016, 10:44

Ліга арабських держав звинуватила Іран у підтримці терористичних угрупувань і створенні напруженості в регіоні.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі глав зовнішньополітичних відомств арабських країн, яка відбулася 10 січня в Каїрі, повідомляє Associated Press.

Міністри звинуватили Іран у порушенні міжнародних угод, засудили напад на посольство Саудівської Аравії в Тегерані і застерегли іранську влади від втручання у внутрішні справи інших держав.

Ліван, який, як Іран, має велику шиїтську громаду і де розташовується потужне шиїтське воєнізоване угрупування Хезболла, був єдиною країною, яка не підписала заяву.

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейра сказав, що арабські країни будуть "протистояти" Ірану, якщо він не змінить своїх дій.

Голова Ліги арабських держав Набіль ель-Арабі сказав, що міністри закордонних справ обговорять "кроки", до яких вони можуть вдатися відносно Ірану протягом найближчих двох місяців. 

Конфлікт між Іраном і Саудівською Аравією загострився після того, як в Ер-Ріяді був страчений шиїтський проповідник Німр Бакр аль-Німр.

Після цього Близьким Сходом прокотилася серія протестів проти дій Саудівської Аравії.

Іран обіцяв помститися владі країни за смерть проповідника. Потім Саудівська Аравія і ще кілька арабських країн розірвали дипломатичні відносини з Іраном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: