У Білому домі пояснили слова Обами про Україну та РФ, які обурили оглядачів

Четвер, 14 січня 2016, 09:53

Виступаючи у вівторок увечері з промовою про стан справ у державі, президент США Обама "згадував про попередні тривалі намагання Росії зміцнити режим колишнього президента Януковича як спосіб не дати Україні продовжити інтеграцію з Європою".

Про це сказав американський посадовець у коментарі Радіо Свобода.

Крім того, додав посадовець, імені якого не можна називати відповідно до протоколу Білого дому, у промові також малися на увазі "нинішня окупація (Росією) Криму й її зусилля на підтримку збройних угруповань, що діють на сході України, та інші зусилля з метою дестабілізувати Україну".

Як повідомлялося, фраза президента США Барака Обами щодо України й Росії викликала дискусії в експертному середовищі.

Обама зазначив: "У сьогоднішньому світі нам загрожують не так "імперії зла", як країни, які розвалюються на очах. Близький схід проходить через період трансформації, який триватиме покоління, але має коріння у конфліктах з тисячолітньою історією. Від перехідного етапу в економіці Китаю розходяться хвилі по цілому світу. Росія, у час коли її економіка падає, витрачає значні ресурси на підтримку (to prop up) України та Сирії - країн-клієнтів, які виходять з орбіти її впливу. А міжнародна система побудована нами після Другої світової ледь дає раду з цією новою реальністю".

Чимало оглядачів взагалі дійшли висновку, що слова Обами можна тлумачити так буцімто він вважає Україну "державою-клієнтом", тобто утриманкою, або сателітом Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: