У МЗС розповіли як агітуватимуть голландців за Асоціацію

Вівторок, 19 січня 2016, 18:16

Україна розробила план інформаційної кампанії для того, щоб агітувати громадян Нідерландів підтримати ратифікацію Угоди про Асоціацію України та ЄС на консультативному референдумі, який заплановний на квітень цього року.

Про деякі деталі плану розповів посол МЗС з особливих доручень Дмитро Кулеба на брифінгу в УКМЦ.

Коментуючи підготовку України для проведення кампанії, спрямованої на ухвалення громадянами Нідерландів позитивного рішення на запланованому у квітні референдумі, Кулеба відзначив, що більшість заходів на підтримку України проводитимуться по неурядовій лінії.

"Так краще для голландської аудиторії, для її сприйняття сигналів", – підкреслив Кулеба.

При цьому він відзначив, що на користь України будуть підтримка уряду Нідерландів і той факт, що Нідерланди головують в ЄС і тому уряд країни буде намагатися уникути репутаційних ризиків у звʼязку з потенційним провалом ратифікації Угоди про асоціацію ЄС та України.

Відповідаючи на уточнююче питання щодо планів агітації України в Нідерландах Кулеба розповів, що в МЗС розроблений План заходів який включає в себе різноманітні агітаційні кампанії.

"Будуть кампанії в соцмережах, будуть публічні кампанії, я  не знаю якого розміру будуть бігборди, але вони будуть. Будуть культурні заходи, інформаційні кампанії і те, що називається "міжлюдські контакти" з залученням лідерів думок, зірок шоу-бізу", – повідомив він.

Кулеба також підкреслив, що пік  інформаційної кампанії розрахований на останні два тижні перед референдумом, коли очікується пік кампанії противників схвалення Угоди про Асоціацію України та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.