ПАРЄ знову відкладає доповідь по Україні – щонайменше до осені

Понеділок, 25 січня 2016, 18:08

Моніторингова доповідь Парламентської асамблеї Ради Європи щодо функціонування демократичних інституцій в Україні не буде передана на розгляд ПАРЄ до осені, та може бути відкладена на наступний рік.

Про це "Європейській правді" завив іспанський депутат Хорді Шукла, який є доповідачем ПАРЄ з українського питання.

Шукла повідомив також, що ближчим часом має відбутися візит моніторингової місії асамблеї в Україну. "Ми, співдоповідачі асамблеї, вже наступного понеділка розпочнемо триденний візит в Україну. Ми плануємо ще кілька візитів, два або три", - заявив він.

Політик підкреслив, що в ПАРЄ ухвалене рішення не пришвидшувати підготовку доповіді по Україні.

"Найоптимістичніший сценарій – що звіт буде представлений наприкінці року, точно не раніше. Навесні та влітку його не буде, далі – будемо дивитися", - заявив він, зауваживши, що звіт може бути перенесений на наступний рік.

За його словами, причина в тому, що в Україні наразі проходять перетворення, що змінюють країну: "Розгляд доповіді по Україні в період перетворень, коли до Ради лише подана конституційна реформа - точно не найкращий час".

Моніторінгова доповідь ПАРЄ щодо України має ухвалюватися кожні півтора-два роки. Минула доповідь була ухвалена в 2012 року, після чого неодноразово переносилася через кризу в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.