Лідер лібералів РЄ: Росія може залишити ПАРЄ на роки, ми не поступимося

Понеділок, 25 січня 2016, 18:29

В Раді Європі шкодують про те, що Росія не бере участь в роботі ПАРЄ, але наполягають, що РФ має дотримуватися своїх зобов’язань.

Про це завив у Страсбурзі, відповідаючи на запитання "Європейської правди"  іспанський депутат Хорді Шукла, лідер групи лібералів та демократів в Парламентській асамблеї Ради Європи.

"Росія має все менше зв’язків з цією інституцією. І вже протягом двох років російські доповідачі не працюють потрібною мірою в Росії", - зазначив він.

Шукла наголосив, що попри це, в ПАРЄ не розглядають можливість повернення Росії до асамблеї до вересневих виборів і найшвидше, навіть на жовтневій сесії росіяни будуть відсутні.

"Буде дуже малоімовірно, що вони встигнуть передати нам свій склад делегації до жовтневої сесії – мають бути підбиті підсумки виборів в РФ, Дума має зібратися, утворити делегацію – це дуже складно зробити швидко", - сказав він.

Політик наголосив, що обрання нового президента ПАРЄ не дозволить росіянам повернутися швидше: "Якщо хтось думає, що через нове головування буде можливість пришвидшити процес, то я можу запевнити – такої можливості немає. Змінити правила неможливо".

Він додав, асамблея не буде знімати вимоги на адресу Росії і нагадав, що в історії Ради Європи були випадки замороження членства окремих країн.

"Це не вперше. Деякі країни припиняли діяльність в асамблеї на роки, зокрема Греція йшла таким шляхом (членство Греції в РЄ було припинене з 1967 до 1974 року, і часи правління грецької хунти -ЄП).

Хоча що стосується можливості припинення членства РФ в цілому в Раді Європи – можу сказати, що це питання наразі не дискутується.

Ми віримо, що важливо тримати Росію в РЄ. І важливо зберігати захист ЄСПЛ для громадян Росії",  - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: