Бомбу на російський А321 заклав механік EgyptAir - ЗМІ

П'ятниця, 29 січня 2016, 12:58

Бомбу на борт російського літака Airbus A321, що летів із Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург та розбився над Синайським півостровом 31 жовтня, заклав механік авіакомпанії EgyptAir, чий кузен належить до рядів "Ісламської держави".

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, близькі до розслідування справи.

Як відомо, до цих пір влада Єгипту заявляла, що не знайшла жодних підтверджень того, що причиною авіакатастрофи став теракт.

Представник МВС країни також спростував інформацію про те, що були затримані підозрювані у здійсненні терористичної атаки.

Проте джерела, які відмовилися бути ідентифіковані через делікатність розслідування, повідомили, що механік був затриманий разом з двома поліцейськими аеропорту і вантажником, який, згідно з підозрами, допоміг йому доставити бомбу на борт літака.

"Дізнавшись, що один з її членів має родича, який працював в аеропорту, ІДІЛ доставила цій особі бомбу в сумці", - сказало одне з джерел, додавши  що кузен підозрюваного приєднався до "Ісламської держави" в Сирії півтора року тому.

"Йому сказали не задавати жодних питань та доставити бомбу на борт літака", - зауважив він.

Інше джерело повідомило, що серед інших підозрюваних двоє поліцейських, які могли закрити очі  на контрольно-пропускному пункті.

"Але є ймовірність, що вони просто не виконували свою роботу належним чином", - відзначило джерело.

Раніше повідомлялося, що за версією російської ФСБ причиною катастрофи А321 став теракт.

Як відомо, лайнер А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що летів із єгипетського Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився вранці 31 жовтня.

На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24 - діти) і 7 членів екіпажу, усі вони загинули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.