Польща назвала умови своєї підтримки відновлення контактів НАТО з РФ - ЗМІ

Понеділок, 4 січня 2016, 10:05

Польща могла б підтримати відновлення контактів між НАТО і Росією за умови зміцнення східного флангу Альянсу.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв'ю Reuters.

Після анексії Росією Криму НАТО призупинив практичну співпрацю з Москвою. Однак після втручання РФ у Сирії деякі країни-члени, зокрема Німеччина, закликали до переговорів з Москвою.

Польща, яка завжди була затятим критиком дій Москви в Україні, готова прийняти такий розвиток подій, цитує агенція міністра. Однак вона піде на це лише за умови зміцнення східного флангу НАТО.

"Ми досі відчуваємо себе державою-членом другого сорту, бо в центральній Європі, за винятком символічної присутності, немає істотних союзних сил або військових об’єктів, що дозволяє росіянам грати на цьому", - сказав Ващиковський.

Крім цього, за його словами, зміцненню східного флангу НАТО могла б посприяти Британія.

В обмін на це Польща готова піти на поступки у питання польських мігрантів у Сполученому королівстві.

"Для нас було б дуже складно прийняти будь-яку дискримінацію.  До тих пір поки Британія не підтримала б на саміті у Варшаві наші оборонні амбіції", - сказав глава МЗС Польщі.

Як відомо, однією з вимог Британії до ЄС, за виконання яких вона готова залишитись у спільноті, є обмеження свободи пересування в Євросоюзі і зменшення допомоги мігрантам. Поляки в Британії складають одну з найбільших груп мігрантів, які походять з країн ЄС.

Ці слова міністра здійняли хвилю обурення у польських ЗМІ, в зв’язку з чим він заявив, що його слова неправильно інтерпретували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: