Глава МЗС Німеччини проти участі НАТО в урегулюванні міграційної кризи

Середа, 10 лютого 2016, 12:09

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував пропозицію залучити НАТО до врегулювання кризи біженців в Європі.

Про це він повідомив в інтервʼю газетам з групи Redaktionsnetzwerk Deutschland, пише Deutsche Welle.

"НАТО не може відігравати жодної ролі у справі упорядкування міграції біженців", - відзначив він.

Втім, Штайнмаєр вважає, що підзроділи НАТО можна залучити до збору розвідданих "для більш ефективної боротьби з нелегальною переправкою людей через кордони".

Раніше повідомлялося, що Німеччина і Туреччина хочуть залучити НАТО до боротьби з нелегальними перевізниками біженців в Егейському морі та до патрулювання турецького узбережжя.

У самій Німеччині таку ініціативу Меркель зустріли неоднозначно. Так, заступник голови фракції Соціал-демократичної партії Німеччини в Бундестазі Рольф Мютценіх заявив, що здивований цією пропозицією. Він відзначив, що дізнався про цю ініціативу лише завдяки спільній прес-конференції федеральної канцлерки і прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу в Анкарі 8 лютого.

Мютценіх зазначив, що він не став би в першу чергу звертатися саме до НАТО з тим, щоб покращити берегову охорону і зупинити діяльність контрабандистів, які переправляють людей до Європи морем. Він вказав, що для цього існують інші сили, наприклад, європейська прикордонна служба Frontex.

Варто додати, що генсек НАТО Єнс Столтенберг вже пообіцяв, що запит Німеччини та Туреччини до НАТО щодо допомоги у вирішенні кризи біженців буде розглянутий 10 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: