Польське МЗС висловило протест ВВС через репортаж про "путінізацію Польщі"

Відео
Середа, 10 лютого 2016, 15:28

МЗС Польщі висловило формальний протест дирекції британської корпорації ВВС через фільм про ситуацію в країні.

Про це йдеться у листі речника МЗС Польщі Артура Дмоховського.

"Ми хотіли б висловити формальний протест у зв’язку з упередженістю одного з епізодів передачі "Newsnight", показаної 21 січня 2016 року", - йдеться у листі.

На думку МЗС, репортаж "Чи Польща путінізується?" щодо поточної політичної ситуації в країні є "поверхневим" і таким, що "спотворює реальні події", не відповідає стандартам журналістики і заперечує окремі редакційні принципи ВВС.

У польському МЗС закидають авторам репортажу "суб'єктивний переказ матеріалу", "неточну, емоційну мову", "уникнення важливої точки зору, безпідставні висновки", "упередженість", "недостатність інформації і брак ознайомлення з контекстом" і "конфлікт інтересів".

"Маємо надію, що надалі при описі політичної ситуації в Польщі та інших державах Східної Європи ви будете більш об'єктивні та спиратиметесь на точні відомості і дотримуватиметесь журналістських стандартів", - зазначив речник польського МЗС.

Нагадаємо, раніше в польському МЗС пообіцяли відреагувати  на інсталяцію на карнавалі в Дюссельдорфі, яка сатирично зобразила ситуацію в Польщі.

Одна з платформ на карнавалі в Дюссельдорфі зобразила лідера польської правлячої партії Ярослава Качинського, який топче голову жінки з написом "Польща", що лежить перед ним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: