В МЗС боротимуться з тими, хто не знає англійської - є й такі

П'ятниця, 12 лютого 2016, 10:38

Міністерство закордонних справ України вводить обов’язкову вимогу щодо володіння англійською мовою для всіх без виключення співробітників відомства.

Про це в інтерв’ю "Європейській правді" заявив керівник апарату МЗС Вадим Пристайко.

"Коли людина не володіє мовою, це абсолютно неприпустимо, ми зараз намагаємося виправити цю ситуацію. Тому ми ввели абсолютно драконівські вимоги: кожен співробітник МЗС має володіти англійською… І це не йдеться про дипломатів – дипломати зобов’язані знати мінімум дві мови", - сказав Пристайко.

Він також розповів, що існуючі процедури фактично не дозволяють звільнити людину, а крім того, на захист багатьох співробітників "стають грандіозні структури".

"Тому в МЗС є люди, яких ми, наприклад, понижуємо на посаді, сигналізуючи: "Ти зрозумів, нарешті, що ми маємо на увазі? На вихід!" Але така людина каже: "Чому я? В мене все нормально, ну, тепер я трошки попрацюю на нижчій посаді". І продовжує працювати далі. Ми тоді знову понижуємо...", - сказав він.

За словами Пристайко, зарплати в МЗС невисокі. Директор департаменту – це керівна посада – отримуватиме близько 6 тисяч гривень.

"Кінцева сума залежить від стажу, від знання мов – приміром, за азійські мови ми платимо більше, ніж за англійську. Думаю, ми скоро взагалі за англійську доплат не робитимемо. Є люди, які працюють тут за 800 гривень", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: