Керрі закликав Росію припинити авіаудари по сирійській опозиції

Субота, 13 лютого 2016, 16:07

Державний секретар США Джонн Керрі наголошує на тому, що Росія повинна припинити авіаудари по позиціям сирійської опозиції.

Про це він заявив, виступаючи під час Мюнхенської безпекової конференції, передає кореспондент Європейської правди.

"На сьогоднішній день переважна більшість російських атак були спрямовані проти поміркованих опозиційних груп", - сказав Керрі.

"Для того, щоб перемирʼя стало можливим, критично важливо щоб Росія змінила свої цілі", – відзначив він.

"Адже, очевидно, що люди, яких бомблять, не будуть ні з ким говорити про мир, не дивлячись на те, що вони і готові бути частиною політичного процесу", – додав Керрі.

Держсекретар також наголосив на тому, що Росія підтримала Асада проти повстанських сил, яких вона колективно ярлики "терористів", проте, зараз іншого способу, ніж політичне врегулювання конфлікту, на думку Керрі немає.

"Немає ніякого способу, щоб адекватно впоратися з припиненням воєнних дій, ніж сісти стіл переговорів і разом працювати над кожним аспектом цього, від політичних до гуманітарних військових теж. І ми робимо це зараз", – підкреслив він.

Коментуючи досягнуту 12 лютого, під час переговорів контактної групи по Сирії в Мюнхені досягнуто домовленість  про припинення бойових дій в країні через тиждень, Керрі відзначив, що це має стати поворотними моментом для вирішення сиріської кризи.

"Це поворотний момент. Ухвалене рішення дасть змогу в найближчі кілька місяців покласти кінець війні в Сирії", - сказав він. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: