В ЄС підозрюють IKEA у несплаті податків на мільярд євро - ЗМІ

Неділя, 14 лютого 2016, 17:26

Найбільшого у світі виробника меблів, шведську компанію IKEA підозрюють у несплаті податків на суму в 1 млрд євро.

До такого висновку дійшла група депутатів Європарламенту від "зелених", яка замовила відповідне розслідування, повідомляє Bloomberg.

Зокрема, євро парламентарі стверджують, що шведська компанія протягом шести років ухилялася від сплати податків державам-членам ЄС.

Доповідь за результатами розслідування з’явилася на тлі вже розпочатих розслідувань щодо Apple Inc. і Amazon.com Inc., які звинувачуються в таємних угодах з урядами Ірландії та Люксембургу з метою мінімізації податків.

"IKEA є лише останнім прикладом багатонаціональних спроб уникнути податкової відповідальності. Існує нагальна потреба змінити нормативну базу і середовище, яке сприяє ухиленню корпорацій від сплати податків", - йдеться у заяві "зелених".

За оцінками депутатів, лише у 2014 році від дій компанії податкові втрати Німеччини склали 35 млн євро, Франції — 24 млн євро.

Про результати розслідування євродепутати повідомили Єврокомісію, яка має намір вивчити надану інформацію.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Єврокомісія внесла американську компанію McDonald's до списку транснаціональних корпораціq, які підозрюються в ухиленні від сплати податків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: