"Вишеградська четвірка" пропонує план "Б" щодо міграції

Вівторок, 16 лютого 2016, 10:50

Країни, що входять до "Вишеградської четвірки", готові в середині березня представити альтернативний план щодо міграції.

Таке рішення було прийнято на зустрічі глав урядів Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини, які зібралися у Празі з метою  допомогти Болгарії та Македонії у врегулюванні кризи біженців, повідомляє Euobserver.

На зустрічі, де також були присутні глави урядів Македонії та Болгарії, керівництво "Вишеградської четвірки" заявило, що готове допомогти цим балканським країнам зміцнити захист їхніх кордонів, якщо інші заходи проваляться.

Прем’єр-міністри закликали до швидкої організації роботи на спільному європейському кордоні, встановлення прикордонної гвардії і до відчутних результатів угоди з Туреччиною щодо обмеження потоку біженців.

Однак глави урядів попередили, якщо європейська міграційна політика буде невдалою і до саміту в середині березня, то буде представлено альтернативний план.

"В той же час у нас є готовий запасний план, якщо заходи щодо захисту кордону і співпраці з Туреччиною не виправдають очікувань", - йдеться у заяві Вишеградської четвірки.

"На березневому саміті тоді мають бути вирішені подальші кроки", - додали глави урядів.

Як відомо, країни "Вишеградської четвірки" виступають також проти квот на розподіл біженців в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: